Bogoljub Karić: Privatni život političara - The Smiling Heart

Bogoljub Karić: Privatni život političara

Baš kao što ime „Donald Tramp“ nešto znači za većinu Amerikanaca, ime „Bogoljub Karic“ je poznato ime u celoj Srbiji. Međutim, većina zna Karića po njegovim dostignućima kao biznismena i političara, pre nego po njegovim privatnim iskustvima. Ovde dajemo uvid u ono što mnogi možda ne znaju o Bogoljubovom privatnom životu.

Bogoljub, koji predsedava Pokretu Snaga Srbije, rođen je 1954. godine u Peći. On je u porodici bio najmlađe dete i njegova tri brata Zoran, Dragomir i Sreten, zajedno sa sestrom Oliverom. Njegov otac, Janićije, koji je bio trgovac, preminuo je 2010. godine. Godinu dana nakon njegove smrti, Bogoljubova majka, Danica, našla je dom u Pećkoj Patrijaršiji i uzela ime monahinje Angeline.

Bogoljub je u svom rodnom gradu završio osnovnu i višu školu, a zatim je studirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini. Pošto je tamo diplomirao, stekao je diplomu mastera na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Naziv njegovog master rada je bio „Organizacija i razvoj male privrede“.

Što se tiče njegovog ličnog života, Bogoljub je oženjen Milankom i oni imaju četvoro dece: sina Nebojšu (rođenog 1979. godine) i tri ćerke po imenu Danica (1985), Jelena (1982) i Nadežda (1981). Kada nije zauzet provođenjem vremena s porodicom, vođenjem svojih poslovnih ili političkih poslova, Bogoljub uživa slušajući svoju omiljenu pevačicu, Vesnu Zmijanac.

Tokom godina, mnogi su tvrdili da je Bogoljub u jednom trenutku zategao lice, pošto sada izgleda mlađi nego u prošlim godinama, ali je Bogoljub to negirao.

Još jedna važna činjenica o Bogoljubu: Prema The New York Times-u, Bogoljub je duplikat Donald Tramp. Kao i Tramp, Bogoljub izgleda aktivan u društvenim medijima. On je višejezičan, govori albanski, ruski i engleski.